Ny SAR-drakt

Ny drakt sparer verdifull tid for redningspersonell

Hansen Protection lanserer en helt ny redningsdrakt som både vil forbedre arbeidsbetingelsene og spare verdifull tid for mannskap som arbeider med overflateredning.

SeaSwim er en nyutviklet SAR-drakt som har brannvesen og redningspersonell som typiske brukere. Drakten egner seg godt for overflatesvømming i redningsoperasjoner, fra både helikopter og båt.

Sparer tid

Det norske dykkeforbundet er blant brukerne som mener nye SeaSwim drakt vil sette en ny standard for denne type redningsdrakter.

- Oppdriften i selve drakten er så liten at man kan lett dykke med den uten blybelte. Det sparer svært verdifull tid i forbindelse med overflateredning, sier instruktør Erik Fredriksen.

Høye krav

Kravet til god funksjonalitet er særdeles viktig. Produktsjef Knut Aasle i Hansen Protection forteller at de har jobbet intenst med å utvikle en redningsdrakt som oppfyller de høye brukerkravene.

- Dette er en særdeles kravstor brukergruppe. Derfor har vi lagt ned store ressurser i å produsere en drakt som setter ny standard i klassen, med god bevegelsesfrihet og komfortable materialer. Vi mener arbeidshverdagen til denne brukergruppen blir enklere med nye SeaSwim, sier Aasle.

 

Svært komfortable materialer, høy fokus på fleksibilitet, muligheter for målsøm og et unikt servicenettverk gjør at Hansen Protection har store forventinger til SeaSwim.

Ekstra lav vekt

SeaSwim leveres skreddersydd for optimal tilpasning for de som ønsker det. Brukerne kan velge mellom tre ulike materialer: Gore Text Nomex III, som er meget flammehemmende, GoreTex Pazifik, som er lettere men ikke like flammehemmende og Hansen Protection Superlight som er lettest men ikke flammehemmende.

Hansen Protection presenterte for første gang den nye og smarte halslukkingen «Adjustable Neck Seal» på SeaAir Europe Pilot Suit. Denne løsningen tilbys også på SeaSwim SAR -drakt. Løsningen gir brukeren mulighetene til å lufte gjennom halstetningen, samtidig som den er i beredskapsmodus.

Funksjoner og detaljer SeaSwim:

  • Ergonomisk konstruksjon, med mykt og lett tekstil, som gir 100 % bevegelsesfrihet
  • Valgfritt avtakbart innerfôr i aramidfiber med temperaturregulering eller superlett Thinsulate
  • Forsterket på knær og legger
  • Plass til støtabsorberende puter på knær
  • Ulike valgmuligheter for lommer
  • To ulike halsalternativer, blant annet med en ny justerbar lukking for økt komfort
  • Muligheter for å montere ventiler
  • Innvendige bukseseler
  • Leveres i størrelser fra XS til XXXL, samt muligheter for personlig tilpasning

Bildetekst:

SeaSwim er en helt ny drakt fra Hansen Protection for overflateredning. Liten oppdrift gjør det mulig å dykke uten blybelte, og på den måten kan redningsmannskapet spare verdifull tid.

Høyoppløselige bilder:

Survival Suit

Survival Suit

Kontakt:

Knut Aasle, General Manager, personal protection
Tlf: +47 900 50 115
Email: Knut.Aasle@hansenprotection.no