Nytt nødpustesystem

SeaAir EBS setter ny standard for nødpustesystem

Hansen Protection setter en helt ny standard for nødpustesystem med lanseringen av SeaAir EBS. Bra kuldeegenskaper, muligheter for å starte pustingen under vann, en unik neseklype og ergonomi har ført til at SeaAir EBS er godkjent av CAA-UK til bruk under helikoptertransport til og fra boreplattformer.

Nødpustesystemet SeaAir EBS har knapt rukket å bli presentert for markedet før produktet er en stor suksess. SeaAir EBS i kombinasjon med verdens mest intelligente redningsdrakt noensinne, SeaAir Passenger Helicopter Suit, er en unik løsning hvor innovativ teknologi bidrar til at produsent Hansen Protection har skaffet seg et stort forsprang til flere av konkurrentene.

Møter nye krav - godkjent av britiske luftfartsmyndigheter

Hansen Protection lanserer en fullstendig CAA-UK-godkjent redningsvest med Cat A EBS, i henhold til CAP 1034-kravene for helikoptermannskap og passasjerer. Fra og med 1. januar 2015 stilte britiske luftfartsmyndigheter strengere krav til nødpustesystemer (EBS). De nye britiske kravene betyr blant annet at det skal være mulig å ta i bruk pustesystemet også under vann. Disse kravene oppfyller SeaAir EBS. De samme kravene blir implementert i Holland fra mai, og disse kravene oppfyller naturligvis SeaAir EBS.

Vellykket industrisamarbeid

Det innovative nødpustesystemet SeaAir EBS er nok et bevis på at Hansen Protection er blant de ledende aktørene innen produksjon av sikkerhetsutstyr til offshore, lufttransport og maritim sektor.
Den norske aktøren produserte de første redningsdraktene allerede i 1976 i forbindelse med oppstart av oljeaktiviteten i Nordsjøen.
Da Hansen Protection ønsket å tilby markedet et etterspurt og funksjonelt nødpustesystem for helikoptermannskap- og passasjerer, var det naturlig å henvende seg til nabolandet Sverige. Svenske Poseidon Diving Systems AB er den ledende produsenten av dykkerutstyr i verden innen kaldtvannsregulatorer, og har vært med på det svært vellykkede industrisamarbeidet med Hansen Protection om SeaAir EBS.

 

Komplett løsning

SeaAir EBS har flere fortrinn i forhold til konkurrentene, og fremstår som markedets mest komplette EBS. Løsningen består av et system hvor det er mulig å starte pustingen under vann, den har en neseklype som passer til alle neser, oppkast ledes ut av systemet og det er ikke er nødvendig å bite for å holde munnstykket på plass.
- Dette er en totalpakke vi har arbeidet med i lang tid for å løse. Vi er stolte over å være den første produsenten i verden som lager en så god løsning som SeaAir EBS tilbyr, sier Knut Aasle.

SeaAir EBS er hovedsakelig i bruk i forbindelse med offshore helikoptertransport. SeaAir EBS er allerede tatt i bruk i en rekke land.

SeaAir EBS er integrert med redningsvesten SeaLion Europe og redningsdrakten SeaAir. Begge disse er EASA- og ETSO-godkjente. SeaAir EBS er i tillegg kompitabel med Hansens Protections SeaAir Helicopter Passenger Suit som er i utstrakt bruk på den norske kontinentalsokkelen.

 

Fakta om SeaAir EBS:

  • Bra kuldeegenskaper som den er alene om i markedet. EN 250 Cold Water-godkjent
  • Ergonomisk tannbeskyttende munnstykke for trygg pusting.
  • Brukeren behøver ikke å bite i munnstykket for å holde det på plass i munnen.
  • Neseklype som passer til alle neser.
  • Selv om brukeren kaster opp i munnstykket, er det mulig å fortsette å puste, takket være et unikt system som transporterer ut oppkastet.
  • SeaAir EBS har manometer som tydelig viser at systemet er klar for bruk.
  • Produsert i samarbeid med en av verdens ledende produsent av profesjonelt dykkerutstyr, svenske Poseidon Diving Systems.
  • Integrerbart med vår SeaLion Europe redningsvest og SeaAir drakt som begge er EASA ETSO godkjente.
Klikk på lenkene for å lese mer om produktene:

SeaAir EBS
SeaAir
SeaAir Barents
SeaLion Europe

Bilder:

Survival Suit

"SeaAir EBS SeaAir":
Nødpustesystemet SeaAir EBS leveres integrert i redningsdrakten SeaAir.

Survival Suit

"SeaAir EBS SeaWind ":
Redningsdrakt SeaWind, i kombinasjon med redningsvest SeaLion Europe og nødpustesystemet SeaAir EBS.

Kontakt:

Knut Aasle, General Manager, Personal Protection
Tlf.: (+47) 900 50 115
E-post Knut.Aasle@hansenprotection.no